Guide til skateboards: sådan vælger du det rigtige

Der findes få hobbyer, som er lige så sjove som at stå på skateboard. Det giver et sug i maven, hver gang du kører nedad en stejl rampe, mens en fantastiske fornemmelse straks breder sig fra maven, når du har udført et lækkert og svært trick for første gang.

Dertil er skating også en sund hobby med et godt fælleskab, og der er derfor mange gode grunde til at gå i gang med at skate. For at komme godt i gang med at skate, skal du dog første have det helt rigtig skateboard, som passer til lige netop dig.

Hvis du er på udkig efter dit første skateboard, eller hvis du bare gerne vil have et nyt, kan du læse med herunder og få gode råd til, hvordan du vælger det helt rette deck for dig.

Vælg den rette størrelse

Når du køber et skateboard, er det først og fremmeste vigtigt, at du får valgt den helt rette størrelse, da det vil give dig den bedste balance og derved de bedste forudsætninger for at komme sikkert ned at rampen.

Her er det primært din fodstørrelse, som afgør, hvor stort et skateboard du skal vælge. Her er nogle gode huskeregler:

  • Hvis du har en lille fod (str. 35-40): vælg et skateboard der er 7,25-7,8 tommer bredt

  • Hvis du har en mellemstørrelse fod (str. 40-44): vælg et skateboard på mellem 7,5 og 7,8 Dette er en standard størrelse for de fleste skateboards

  • Hvis du har en stor fod (str. 45 eller over): vælg et skateboard på mindst 7,8 tommer i bredden

Ved at vælge et skateboard i den rette størrelse for dig, får du nemmere ved at styret boardet, så du får bedre forudsætninger for en god oplevelse på rampen, og så du får nemmere ved at lave alle de seje tricks, du gerne vil lære.