Gør livet til en leg

Livet kan være rigtig hårdt. Vi kommer alle til at møde meget modgang før eller siden, og her er det allervigtigste, at vi husker at gøre livet til en leg. Selvfølgelig skal der være plads til at være ked af det og til at synes, at alt går imod én, men det er også vigtigt at huske, at vi altså ikke får alle de muligheder, vi har nu, én gang til. Det, vi har nu, skal nydes, værdsættes og elskes, og det gør vi bedst ved at tage de barnlige briller på og gøre livet til én stor leg.

Seriøsitet og modenhed har selvfølgelig også sin plads – og også en meget vigtig plads, da man jo ikke bare kan lalle sig igennem livet. Det må bare ikke overtage. Selvom livet er hårdt, og man føler, at arbejdet, skolen, vennerne eller noget helt fjerde stresser og driller meget, må vi aldrig nogensinde glemme det gode smil, de gode bekendtskaber og ballonerne med den helt store flaske helium. Disse er nemlig ting, som hjælper dig med at føle, at det hele faktisk bare er én stor leg, og noget, du skal sætte pris på hver eneste dag.

Nyd tiden

Vi lever i en verden, hvor man hurtigt kan komme ind i den samme rytme og bare se tiden flyve forbi én. Dette er mere eller mindre uundgåeligt at møde. Det, vi dog kan ændre på, er måden, vi tackler det på. Vi kan vælge at antage, at livet bare er sådan, og så bare flyde med den strøm, som æder alt din tid. Eller vi kan vælge at springe rammerne. Vælge, at dette ikke skal være tilfældet for os.

Hold en fest, saml din familie og dine venner. Fortæl folk, at du sætter pris på dem. Fortæl dig selv, at du er god nok. Du skal gøre lige, hvad der skal til, for at du igen føler, at livet er til for dig, og ikke omvendt. På den måde bliver hver dag ikke det samme, og du lærer at nyde tiden i stedet for at se den flyve forbi.

Som sagt kan vi ikke undgå, at de mindre sjove perioder kommer, hvor alting bare føles lidt hårdere – men disse skal vi faktisk bare nyde. Livet ville blive noget så kedeligt, hvis alting bare var en fest hver evigt eneste dag. Derfor hjælper disse lidt hårde perioder til, at vi faktisk finder ud af, hvem vi selv er, når alting ikke går helt perfekt, og dette er mindst lige så vigtigt som de positive perioder.