Find dine nye fælge: Her er, hvad du skal overveje

Stålfælge

I dag er det lovpligtigt at køre med fælge på din bil. Derfor skal du hurtigst muligt få købt et nyt sæt, hvis du ikke allerede har dem siddende på din bil. Men hvad skal du overveje, når du køber nye fælge? Det hjælper vi dig med lige her.

Du kan læse meget mere om de lovkrav, der stilles til dine fælge, og hvilke typer af fælge du finder på markedet. Vi giver dig også gode råd til at finde billige fælge, så du får mest muligt for pengene.

Lovkrav angående fælge

Når du skal have nye fælge til din bil, er der to krav, der skal være opfyldt, hvis du vil være sikker på, at dine fælge er lovlige. Først og fremmest skal du sikre dig, at dine fælge overholder reglerne om sporvidde. Du må øge bilens sporvidde med 10 millimeter på hver side uden at skulle dokumentere dette. Beregningen skal foretages ud fra den mindste sporvidde. Er dine fælge større, skal du sørge for at få en TÜV-attest som dokumentation.

Derudover er der skærmreglementet, du skal overholde. Dette krav handler om, at hele hjulet skal være inden for dine fælge, og dette er inklusive dæksidens runding. Hvis du ikke opfylder dette krav, vil dine fælge være ulovlige.

Stål eller aluminium?

Der findes som udgangspunkt to typer af fælge, nemlig stålfælge og alufælge. Disse to egner sig godt til forskellige årstider og formål, og derfor gennemgår vi de to typer lige her.

Stålfælge vejer mere end alufælge, hvilket også gør dem mere slidstærke og holdbare. Det er sjældent førstevalget hos dig, der går meget op i bilens udseende, men ikke desto mindre er de særdeles gode i vinterhalvåret. De kan nemlig holde til det kolde vintervejr og være afvisende overfor vejsalt.

Alufælge vejer mindre end stålfælge og koster en smule mere. Til gengæld ser de godt ud på bilen, og så er det muligt at montere nogle bredere dæk med alufælge. Alufælge kræver en smule mere rengøring, men anvender du fælgvoks og forsegler, vil de være afvisende overfor skidt og snavs.

Find billige fælge

Når du skal på jagt efter de helt rigtige fælge, kan der være nogle steder, hvor du har mulighed for at finde billige alufælge og stålfælge. Det gælder især for de online-butikker, der kan tilbyde dig et stort udvalg af forskellige modeller. Her sparer du nemlig penge, fordi der ikke skal lægges penge til side til lokaler og lignende.

Hvis du ikke har noget imod at købe brugt, kan du også vælge at kigge dig omkring efter fælge, der allerede har været i brug. Det kan være en god idé, hvis du eksempelvis skal have et sæt alufælge, der har en høj nypris.

Du bør altid undgå at vælge de billigste fælge på markedet. En lav kvalitet vil resultere i, at dine fælge holder i langt færre år, end hvis du havde investeret i nogle af høj kvalitet. Derfor er tilbud bedre at gå efter end de billige modeller.