Drømmer du om at køre lastbil?

Har du en forkærlighed for store køretøjer, og drømmer du om en hverdag på vejen, hvor du kan strukturere din hverdag efter dine behov? Så bør du blive lastbilchauffør. Men hvad kræver det egentlig at blive lastbilchauffør? Det kan du læse meget mere om i det følgende.

Kan du blive lastbilchauffør?

For at tage en lastbilchauffør uddannelse er der en række kriterier, du skal opfylde, herunder:

  • Du skal være fyldt minimum 18 år. Er du mellem 18-21 år, varer uddannelsen 10 uger. Er du 21 år eller derover, så varer uddannelsen kun 6 uger.

  • Du skal have et dansk udstedt kørekort af type B (personbil).

  • Du skal have en gyldig lægeerklæring.

  • Du skal kunne tale, læse og forstå dansk.

Du skal have et godt kendskab til køretøjet

For at blive lastbilchauffør, kræver det, at du har et godt kendskab til køretøjet. I langt de fleste tilfælde er det nemlig dit job som chauffør at sørge for, at sikkerheden omkring køretøjet er i top. Når du skal tjekke lastbilens tilstand, er det som regel i form af at kontrollere dæktrykket med en dæktryksmåler, undersøge bremsesystemet og så videre. Det er selvfølgelig noget alt sammen noget, du lærer, når du tager dit lastbilkørekort.

Regelmæssig vedligeholdelse, høj sikkerhed og pleje af lastbilen er alfa og omega, for det er din garanti for, at lastbilen er fuldt funktionsdygtig, når du drager afsted.

Hvilke døre åbner en uddannelse som lastbilchauffør op for?

Som lastbilchauffør er det din fornemmeste opgave at transportere gods fra A til B på sikker vis. Du kan komme ud for at transportere et væld af ting såsom korn, dyr, møbler, maskiner, fødevarer og så videre. Det er altså en branche med uendeligt mange muligheder, og hvis du har mod på det, kan du supplere op med et ADR-bevis, som tillader dig at køre med farligt gods.