Din guide til den flotte have

Der er ikke noget så dejligt som at have en flot og lækker have, hvor der både er plads til grillaftener, fodbold og grøntsager. Det kan være et perfekt sted til at holde en fest eller bare drikke en øl med en ven eller to. Men for at din have virkelig skal indbyde til hygge og samvær, så er det også nødvendigt, at der er nogenlunde styr på ukrudtet og de andre planter. Heldigvis kan det faktisk være rigtig sjovt at lave havearbejde, og så længe du bærer dig fornuftigt ad, skal du nok få dig en skøn have.

Få fat i det gode udstyr

Det er nu engang lidt sjovere at lave havearbejde, når man har noget ordentligt udstyr at gøre det med. Derfor er det en god idé, at du sørger for, at dit redskabsskur er godt opdateret med skovle, handsker, river og hvad der ellers hører sig til. Hvis du har mod på at prøve noget lidt mere avanceret, kan du også investere i en traktorfræser, der bruges til at anlægge græsplæner. Det kræver selvfølgelig et passende areal, men hvis du har pladsen, kan en traktorfræser bruges til at skabe din helt egen fodboldbane!

Planlæg efter årstiderne

Hvis du gerne vil have en flot have, så er det nødvendigt, at du planlægger lidt fremad. For eksempel er det nødvendigt at lægge dine blomsterløg i efteråret, hvis du gerne vil have flotte tulipaner til foråret. På samme måde skal kartofler helst plantes omkring februar eller marts, så de er klar til at blive spist om sommeren. Heldigvis kan du godt nå langt med din have ved at udvælge nogle få grøntsager og planter og så prøve dig frem med dem. Hvis du for alvor bliver bidt af havearbejdet, kan du jo altid forsøge dig med nogle flere arter.