4 vigtige ting ved leasing

Leasing af bil kræver flere overvejelser, inden du tager den store beslutning. Det er nemlig ærgerligt at binde sig til en aftale, man hurtigt ender med at fortryde. På Santanderconsumer.dk kan du læse meget mere om muligheden for at lease en bil. For mange er det den helt oplagte mulighed for at have en bil til rådighed, uden at skulle kaste et stort beløb efter en.

Herunder finder du fire vigtige ting, du bør tænke over, inden du ender med at lease en bil:

Få styr på gebyrer

Der er mange forskellige udgifter ved at lease en bil. Det er altså ikke blot et enkeltbeløb, og så er du kørende. Undersøg derfor meget grundigt, hvilke forskellige gebyrer, aftalen indebærer. Det vil muligvis overraske dig, hvor mange der er, og hvor mange du ikke helt har styr på. Der er nemlig mange forskellige betegenelser, der dækker forskellige ting, og det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor skal du sætte tiden af til at undersøge det godt og grundigt.

Afdæk dit egentlige behov

Tænk over, hvilke behov du har, siden du overvejer at lease en bil. Er den praktisk at have et par måneder? Eller kunne det bedre betale sig for dig at lease den i flere år? Der er mange muligheder, der passer til forskellige behov, og derfor er de vigtige at afdække.

Få styr på inkluderede kilometer

Der er typisk et bestemt antal kilometer inkluderet. Dette antal kan du skrue op, så du fx kan vælge at betale mere for flere kilometer. Skal du derfor fx på ferie og køre langt, er det vigtigt at have nok kilometer at bruge af. Denne post kan hurtigt blive dyr, så sæt dig godt ind i det behov, du har, i forhold til hvad du forventer at køre.

Kan du stoppe lejeperioden før tid?

Undersøg om det er muligt at stoppe lejeperioden før tid. Der kan opstå mange situationer der gør, at det kan blive aktuelt for dig med ønsket om at stoppe lejeperioden. Det er en rar tryghed og fleksibilitet at have, hvis behovet skulle opstå.

Ved nogle steder binder du dig fast til hele perioden. Ved andre aftaler har du mulighed for at stoppe en lejeperiode efter de første par måneder, uden at det koster dig ret meget. Og så er der altså potentielt set mange penge at spare, fremfor hvis du er tvunget til at betale for hele perioden.